onsdag 23. februar 2011

Green smoothie!!

Enkel og goooood måte å få andre i familien til å spise meir grønt. Denne smoothien er enkel og rask å lage og du kjenner ikkje det grønne i den en gang.

2 skiver av en ananas
1 banan
1 mango
2-3 never spinat (alt etter kor mykje du ynskjer)
1-2 never isbitar
½  til 1 kopp vatn. ( spe på til det er passe konsistens)

Denne smoothien er super til frukost, lunsj og til kvlds eller (kanskje etter en treneingsøkt) Eg synes den er god å ta til frukost for der er en del sukker i frukta som får kroppen til å vakne litt. Go green!!! It`s good for youJ


Superkuler!

Desse sjokk kulene er kjempegode.  Laga dei berre i en fart av det eg fann i skapet. Så skreiv eg heldigvis ned kva eg brukteJ Så kan eg dele det med dokkeJ

250 gr finmalte mandler.
3 ss palme sukker
2 ss mesquite
2 ss yacon pulver
3 ss rått kakaopulver
2—3 ss lecithin granulat
1-2 ts vaniljepulver 
Bland det tørre først i blenderen og ha det i en bolle.
Bland så 2 never med dadler og ca 5 ss cocosa økologisk kokosolje i blenderen. Ha i litt ekstra vatn om det ikkje går skikkelig rundt så det blir en passe konsistens.
Bland det våte med det tørre, enten for hand eller med blender. Viktig med kraftig blender viss du skal bruke den for dette blir en ganske seig deig som ein kan trille kuler av. Trill dei runde å sett dei kjøleskapet… mmmmm nyt!

onsdag 16. februar 2011

Raw fruktkake!

Denne kaka er kjempe enkel å veeeeeldig godJ Eg serverte den til familien min, som stort sett har vore vant med kveitemjølskake med egg i. Alle syns kaka var godJ både store og små. Den er en sikker vinnar å med mykje gode vitaminar.
Til bunnen:
500 gr valnøtter (knusast i food prosessor eller i blender, best med food prosessor for den er størst)
250 gr økologisk kokosflak
Ca 15 store dadler
3 klyper himalayasalt (pass på at den ikkje blir for salt)
1 ½ ts vaniljepulver
Bland desse ingrediensane saman i food prosessoren. Pass på at det ikkje blir for tørt for da dryss kaka i frå kvarandre og at du ikkje kjører det for lenge i FP. Spe på med fleire dadlar viss det verkar for tørt, og meir kokos viss det er for seigt. Deigen skal vere sånn at den klistrar seg saman og kan formast.
Eg brukte en vanlig rund kakeform på ca 23 cm i diameter, men du kan bruke kva som helst. Det er litt kjekt å ta av ringen på kaka når ho er ferdi og sjå kor fin ho blir, så tenk på det når du veler kva den skal vere iJ
Ha papir i bunnen på forma, fest ringen og tøm nøtte deigen ned i. Jamn det utover bunnen og legg deig oppover kanten. Form det som ei skål. Kanten på mi kake var ca 1-2 cm høg og ½ cm tjukk. Eg pressa deigen saman med hendene og fikk en fin form.
Så kutta eg opp frukt som kivi, jordbær, druer, eple i små bitar og la oppi. Så pynta eg med pasjonsfrukt. Eg laga også en jordbærsaus av 400 gr. frosne jordbær, 1 ts vaniljepulver, 1 ts sukrin og eplejuice til passe konsistens. Jordbærsausen har eg i en skål ved sidan av så gjestane får bestemme sjølv kor mykje dei vil ha på.
I same slengen har eg lyst å vise dokke korleis kjøleskape vårt ser ut i disse dagarJ  Det ser litt annleis ut enn det gjorde før i tida. De er ganske lenge sida vi har hatt mjølk, sukkerholdige syltetøy og anna ferdigmat der inni. Det er eigentleg en fornøyelse å sjå inn til all den gode maten. Mykje fine fargar og god næringJ
For deg som har lyst til å skifte kosthal, så begynn i det små. Begynn med det du veit du kan slutte med og tilfør meir frukt og grønsaker til ditt og dine barns liv. Ting som ein kan slutte å ete er kveitemjøl, sukker, mjølk. Dette er produkt som hindrar deg i å ha stablit blodsukker og mjølk hindrar deg i å kunne ta opp dei vitaminane som du elles kunne fått i deg meir av når du spiser frukt og grønt. Eg har kutta ut desse produkta pluss e-stoff, Toro pakkar, pølser, og elles matvarer som er behandla og fulle med e-stoff og sukker. Eg merkar det godt på kroppen. Eg har en gang vore sukkerjunky, men no er det full stopp. ALDRI MEIR!!! Eg har mykje meir energi til mann og barn etter eg skifta kosthald. Bonusen er at eg går ned i vektJ
VIKTIG: Husk at når du kuttar ut disse varene tilfør koppen nok vitaminar og mineralar. Juice Master er til veldig god hjelpJ

Lykke til



Bursdagsfeiring!!

Eg har fått meg Juice Master!! Jiiiiiippiiii!! Laga meg juice med ein gang, dette er genialt både til store og små. Med en sånn maskin får en i seg ferske frukt, grønsaker og mykje god energi. Markus syns den var kjempefin så han ville også lage seg en Juice. Han tok 3 epler, 2 store never med spinat og ei tynn skive sitron. “Nydelig” sa hanJ. Det å kunne få barn til å spise så ferske og RAW grønnsaker er superviktig i dag for mykje av det barn spiser er behandla eller fult av e-stoff og da er all næringen nesten vekk. Veldig mange barn vill helder ikkje ete RAW grønnsaker, men med denne maskinen kan ein lure grønnsakene ned iJ

Til frukost i dag laga eg meg Juice (voksen juice):
½ agurk
½ brokkoli
1 squash
1 eple
2 skiver sitron med skal
Markus laga også Juice til frukost og skuledrikkeJ
3 eple
½ pakke med spinat
1 tynn skive sitron med skalJ
“Husk å ha isbitar i til barn” Det er viktig at Juicen er kald og god da drikk dei den betre!
I Juicen som Markus fikk med seg på skulen hadde eg ned i 4 store isbitar, da held den seg lenger. Heldigvis har dei kjøleskap på skulen som han kan sette Juicen sin i når han kjem fram.
Trallalala sa glad!! Sunt sunt suntJ)))


søndag 13. februar 2011

Raw turbar med næring!


I dag har vi vore i bakken og rent på slalåmski. Heile dagen… nyyyyydelig.  Eg og Markus har storkosa oss i bakken.  Når ein er vekk heile dagen og ein veit det ikkje er noko skikkelig mat å få tak i er det viktig å ta med seg det sjølve. Eg har laga Raw turbar med mykje supermat og godt fett!
Sett først omnen på 45 grader og ha ei skål med kakaofett. ( ikkje for mykje for vi skal bruke berre 7 ss ca)

Bland alt det tørr i en bolle:
300 gr grovknuste mandler
2 ss hempfrø
2 ss chia frø
2 ss kakao nibs
1 ts yacon pulver
1 ts lucuma
½ ts himalayasalt
2 ts vaniljepulver (fra helsekost)
4 ss gojibær  ( litt knuste i blenderen)
2 ss carob pulver
2 ss palme sukker
6 ss sesamfrø
2 ss råt kakaopulver
4 ss cocos mel
PS! Husk å sil alt som er pulver så det ikkje blir klumpa i blandinga.
Ha alt det våte i blenderen:
2 ss heimelaga mandelsmør
8 store bløtlagte dadler
4 ss cocosa økologisk kokosolje
3 ss yacon sirup
7 ss smelta kakaofett

Mix det til det blir en jevn masse så bland det i alt det tørre.  Eg bruker hendene og blander det godt sammen så det blir en seig masse. Pass på at den ikkje blir for tørr, for da smuldrer den opp.  Du kan godt ha i ei ekstra ss med kokosolje eller litt meir kakaosmør viss deigen blir for tørr.

Eg brukte ei form på ca 20x20 cm, hadde bakepapir i botnen slik eg skulle få den laus når den var stiv. Så trykte eg deigen godt saman og satt den i frysaren i ca ½ time. Tok den ut og skar den opp i passe store turbar str. Pakka dei inni papir en og en og frøys dei ned. Da har eg fix ferdige turbar når eg måtte ønske.  Dei kan også oppbevarast i kjøleskap men, da berre ei veke. I frysaren held det seg mykje lenger.

Pass på at stykka du skjer opp ikkje er for store, for den er faktisk ganske mektig og mettande.


                                      God tur!






torsdag 10. februar 2011

Lunsj i dag..

Eg såg inni kjøleskapet for å om der va noko eg kunne hive i hop. Eg har en salat fra i går og så kan eg lage et par pannekaker. Ja å dei blei kjempegode, so det må eg dele med dokke:) Fole enkelt!




Her kjeme oppskrifta... litt på en slump:
2 egg
ca 1 dl boghvetemel
1/2 ts vanliljepulver
ca 1 ts himalaya salt
1 ts palme sukker
Spe med vatn til passe konsistens.
Stekast i cocosa kokosolje.
Blir 2 stk.

Eg la alfaspirer og vårløk inni. Å so til drikke et stort glass med ferskpressa juse:) mmmmm .... Enjoy!

Det er ofte eg mixser sammen ingredienser som eg allerede har heime. Det er jo sånn at når ein lager noko til et måltid så blir det alltid litt ingrediensar igjenn, og disse prøvar eg å bruke opp. Og dette blei faktisk ganske vellykka.... Weeeeeee!!!:)

onsdag 9. februar 2011

Raw sjokolade med fyll:)



Fantastisk god! Fant oppsktifta på ei anna side men har justert den litt....mmmmmm..


Lag ferdig alle blandingane først ...
Sjokoladen:
100 gr rått kakaofett ( sett det i omnen på 40 grader da blir det ikkje for varm)
2 ss cocosa økologisk kokosolje
5 ss kakaopulver (rått)
2 ss yakon pulver
10 droper vanilla extract
1 ts vaniljepulver
1 klype himalaya salt
Karamellfyll:
2 ss cocosa økologisk kokosolje
10 dråpa english toffee
5 ss yakon sirup
Pianøttfyll:
4 ss økologisk pianøttsmør
2 ss cocosa økologisk kokosolje
3 ts mandelmel

 


Ha først i sjokoladen og rull den oppover kantene... sett det i frysaren i 2 min
Ha i karamellfyllet.... sett ifrysaren i 2 min
Ha i pianøttfyllet.... sett i frysaren i 2 min
Så tøm over resten av sokoladen..... Så ha i frysaren i 2 min...

Litt mykje styr men, når du er ferdig så har du mykje godis til helga:)



Nyyyyyyyt:) mmmmm:))

Om meg!

Hei, i dinne bloggen vil eg skrive om meg sjølv og barna mine. Eg har ei jente som er snart 2 år og en gut somm fyller 7 år i år.

Min intresse for et betre kosthald kom gradvis ette min 2. graviditet. Jenta mi har mykje allergi og guten intoleranse så eg har lest mykje om kosthald. Og blitt veldig motivet til å "ta i et tak" med mi eiga helse. Begge barna mine er på diett med mat dei ikkje skal ha, og mat dei skal ha. Eg sjølv har ettekvart blitt veldig bevist på kva eg spiser og ikkje spiser. Før levde vi på eit kosthald med mykje karbohydrater, sukker, melk og feil fett.... I dag er skapet vårt fylt av supermat og kjølsekapet bugnar i frukt og grønnsaker.

Alt eg skriv om i denne bloggen er mi personlige meining. Kva eg synest er best for mi helse.
       Et av skapa mine:).... mykje god supermat som eg lage smoothies av og heimelaga Raw sjokolade mmmm....