tirsdag 15. mars 2011

Proteinintoleranse/adhd… allergi, eksem!!!!

Proteinintoleranse er at enkelte proteiner fra maten kan framkalle sjukdom. Dette gjelder først og fremst proteinene frå kasein i mjølk og gluten i mel, fordi kroppen har for lite av de enzymene som bryter ned disse proteinene.
Proteinene frå mjølk og gluten kan vere årsaken til en rekke sjukdommar. Adhd, Add, autisme, schizofreni, depresjonar, migrene, utslett, psoriasis, lågt stoffskifte, spiseforstyrrelsar. Ledgikt og trøttheit.
Har ein proteinintoleranse har ein lekk tarm og det betyr at tarmen klarer ikkje å handtere peptidene frå mjølk og gluten (for lite enzymer) og da renn peptidene over i blodbana og finn nye veier i kroppen som kan føre til en rekke symptomer.  Desse peptidene blir kroppen avhengig av og det er som morfin for dei som ikkje toler det. Har du proteinintoleranse eller adhd som legene kallar det og ikkje gjer noko med det blir det berre verre og verre. Einaste helbredande måten, er å kutte ut alt med mjølk, gluten og en rekke andre varer om det er alvorlig. I mang tilfelle er de ikkje nok å kutte ut berre mjølk og gluten. Har du spist mjølk og gluten i mange år er det verre å bli frisk enn for eit barn som kanskje er berre 2 år ikkje har spist det så lenge.
Har du eller ditt barn fleire av disse symptoma vil det kanskje vere nyttig med en mjølkefri og glutenfri kost.
  • Magesmerter/ avføringsproblem (spesiell lukt/ konsistens)
  • Ekstrem konsum av visse matvarer. Eter mykje av det som trulig ikkje tålast. "Avhengighet"/ aversjon mot visse matvarer.
  • Mørke ringer under auget/ bleik.
  • Store pupillar
  • Overømfintlig, søker ikkje trøst på vanlig måte.
  • Meget var overfor lyder og lys.
  • Sengevæting/ unormalt mye sveitting om natta.
  • Epilepsi
  • Dysleksi
  • Uforklarlig overvekt/ undervekt, hevelsar. 
  • Utslett, eksem
  • ADHD
  • Allergi/ intoleranse
  • Muskelsmerter/ leddsmerter
  • Dårlig sosialt fungerande med få venner. Bind seg lite til andre.
  • Over aktivitet/ passivitet.
  • Konsentrasjonsproblem
  • Avhengig av faste rutine
  • Aggresjon/ depresjon. Ekstremt sinne sjølv over bagatellar.
  • Synes alt er leit og vanskelig det meste av tida, utan initiativ.
  • Diskusjonsmani, blir aldri ferdig.
  • Utrulig trassig
  • Ekstrem grenseutprøving
  • Fryktlaus overfor farlige forhold/ frykter helt ufarlige forhold
  • Lærevanskar
  • Svært impulsiv
I denne tida har vi lært mykje om kva som skal gjerast og kva som ikkje skal gjerast. Vi he verkeleg blitt sett på prøve både når det gjelder rutine og oppdragelse. Vi har klrar oss veldig bra og det har styrka oss som familie, vi et generelt veldig sunt og legg så klart godt merke til dette også;) Eg vil inspirere alle venner, familie og lesarar om ete meir suntJ Bytt ut sukker med frukt og saft med vatn. Begynn i det små.. Barna blir blidare om dei ikkje får sukker kvar deg. Ta vare på kidsa!!! Dei veit ikkje kva som er best for seg.. Det må dei faktisk lære frå oss… Jo før jo betre!
Om du er i en situasjon der du lurer på kva du skal gjere kan du berre ta kontakt med meg på Ingvillms@yahoo.no
Love !! 

2 kommentarer:

  1. kjempe bra blogg du laga:) spise masse av raw food selv å ingen melke produkter.. er faktisk mange måter å kose seg på uten sukker også.. har du prøvd gul java eller agave? kjempe god å lage kakao av eller baking:)
    Ellers bare et tips om soya melk, den inneholder østrogen så d skal ikke gutter ha for mye av sier forskning.. vi bruker havremelk eller rismelk:)

    SvarSlett
  2. Tusen takk:) Eg eksprimenterer mykje med raw food både til oss voksne og til barna. Eg har fått en ny verden med energi etter eg slutta med melk og gluten å begynte med meir raw food:)) gul java har eg ikkje prøvd, er det en sirup? Agave har eg testa ut i kake:) mmm ;) Markus får ikkje Soya for det er det små mengder kaesin i også.... Rismelk brukar vi mest både store og små:)

    SvarSlett