onsdag 2. mars 2011

Sjokoladehjerter og is-kakao:)

Av raw kakao kan ein lage veldig god sjokolade og den er kjempesunn. Den er proppet med antioksidanter og inneholder høg konsentrasjon av magnesium, krom og sink.  I sjokoladen brukar eg også Cocosolje, denne er økologisk for da er kokosnøtta bedre tatt vare på og næringen i oljen er intakt. Kjøper du kokosolje som er behandla og ikkje økologisk kan det vere at nøtta har blitt liggende over tid og blitt muggen. Allikevel bruker dei nøtta til å lage olje av. Denne ojen er som regel billigare. Min favoritt er cocosaJ. Cocosa er fløyelsmjuk og veldig god smak på. Den billige og raffinerte kokosoljen kan vere grynjete og ikkje så god lukt av.
Kokosolje er ein god næringskilde for kroppen og det er godt for kroppen å få smøring. Kroppen og hjernen er avhengig av gode fettsyrer. Kokosfett er mettet fett, men er likevel bra for kroppen det inneholder mineraler, fosfor, magnesium, kobber, jern og selen og det består av mellomlange fettsyrer og ikke lange. Dette medfører til at kokosfett fordøyes og forbrenner lett.

Hempfrø er en kilde til de essensielle fettsyrene omega-3, omega-6 og GLA. Hempfrø reduserer kolesterolet og er betennelses dempande, det hjelper også på eksem.

Her er oppskriftene:

Sjokolade

100 gr raw kokao
100 gr hempfrø
3 ss palme sukker
5 ss cocosa økologisk kokosolje
1 ts vaniljepulver
1 klype himalayasalt ( finkornet)
Mix i blenderen i ca 20-30 sek. Så ha det i små isbitformer og sett det i frysaren i 10 min….. mmmm  nyt!

Is-kokao

1 kopp mandler
3 kopper vatn
4 dadler
Mix i blenderen i 20-30 sek eller lenger… Sil av blandingen i en tynn sil eller i et nett. Tøm mandelmelken tilbake i blenderen å tilsett…
2 store ss raw kakao
1 ts vaniljepulver
1-2 ts sukrin
Mix og server med isbiter i glasset!


2 kommentarer:

  1. Kom over bloggen din på fb. Virka som en spennende blogg og gleder meg til og følge deg videre =) klem fra monica

    SvarSlett
  2. Ååååå kjekt :) bra! Var inn og såg din blogg også :) Så fint dokke har det!!!Gleder meg til å følge deg videre:) Alle produkta mine kjøpe eg enten på helsekost eller på www.iherb.com bruk kode HOT405 hvis du skal bestille noko. Da får du 5% rabatt:)

    SvarSlett